top of page

2020. Év MidAm Játékosai

Frissítve: 2020. dec. 18.



A Magyar Golf Szövetség „Év Golfozója” és „Év Játékosa” díjátadó ceremónia keretében került átadásra a 2020. Év Mid-Amatőr Női és Férfi Golfozójának díja is. Sajnálatos módon a közismert helyzetre való tekintettel rendkívül szűk körben került sor a díjátadóra, ahol az MGSZ Elnökén, Szivek Norberten és az MGSZ Főtitkárán, Makszin Áronon kívül csak a díjazottak lehettek jelen. Nem tudtunk a helyszínen együtt örülni a díjazottakkal, és mint ahogyan már a Mid-Am Golf Tour 2020 eredményhirdetése is online zajlott, úgy ezúton is online kívánunk gratulálni Sándor Virág Év MidAm Női Játékosának és Magyar Krisztián Év MidAm Férfi Játékosának.


A hölgyek között nagy küzdelem zajlott a rangos cím elhódításáért. Sándor Virág, Dr. Lex Annamária és Movik Gabriella fej-fej mellett haladtak az év során az ütésszámú elszámolásra átállított MidAm Országos Ranglistán, ugyanakkor mind a 4 kiértékelési tényezőben Virág volt egyértelműen a jobb. Az Országos Ranglistán 60 ponttal előzte meg Lex Annamáriát, míg a Grand Slam tornákon 395 pont előnyre tett szert. A legjobb 4 ranglistaverseny kiértékelésében is 45 ponttal tudta megelőzni vetélytársát. Külföldi versenyen ugyan csak Virág járt és ért el Csehországban eredményt, de mivel ellenfeleinek nem volt beszámítható eredménye ezen kategóriában, ezért anélkül is elhódította volna az Év Női MidAm Játékosa címet.

1. Sándor Virág 3,690 pont, a 2020. Év MidAm Női Játékosa

2. Dr. Lex Annamária 2,775 pont

3. Movik Gabriella 2,605 pont

Sándor Virág Dr. Lex Annamária Movik Gabriella



A férfiaknál is rajt-cél győzelmet láthattunk, ugyancsak szoros küzdelemben. Mivel egyetlen MidAm férfi sem járt külföldön, ezért csak három kategóriában kerültek kiértékelése. A MidAm Országos Ranglistán Magyar Krisztián vitte el a pálmát, Krämer András 60, míg Zilahy Csaba további 45 ponttal lemaradva követte őt. A Grand Slam tornákon az első helyezett ugyancsak Magyar Krisztián lett úgy, hogy tévesen rossz eredménykártyát adott le a Magyar Kupán, amit kizárással „díjazott” a Versenybizottság. Ebben a kosárban Zilahy Csaba megelőzte Krämer Andrást. Így az utolsó kategória döntött a végső sorrendről, amibe a 4 legjobb helyezésű országos ranglistaverseny számított be. Itt Meznerics Gergő bizonyult a legjobbnak, míg másodikként Ralph Müller végzett. Magyar Krisztiánnak „csak” a harmadik helyet sikerült megcsípnie, de mivel vetélytársainak nem sikerült őt megelőznie ebben a kategóriában sem, ezért Krisztiánt illeti meg a 2020 Év Férfi MidAm Játékosa cím!

1. Magyar Krisztián 2,895 pont, a 2020. Év MidAm Férfi Játékosa

2. Zilahy Csaba 2,650 pont

3. Krämer András 2,545 pont

Magyar Krisztián, Zilahy Csaba, Krämer András, Meznerics Gergő, Ralph Müller


A 2020 évi MidAm Golf Tour 5+1 állomásos versenysorozat, ahogyan azt nár korábban kihirdettük, a következőképpen alakult:


Hölgyek

Sándor Virág 392,08

Hoang Thu Dung 372,67

Dr. Lex Annamária 352,29


Urak

Magyar Krisztián 699,84

Krämaer András 673,56

Zilahy Csaba 629,13



A versenysorozat díjátadó ünnepségére 2021-ben kerül sor, terveink szerint a a MidAm Szezonnyitó Golf Kupán.


Gratulálunk a díjazottaknak valamint a helyezetteknek, és további sok szép golfsikert kívánunk Mindenkinek 2021 évi golfszezonra!

121 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page