top of page

Tisztes helytállás



Már a pénteki gyakorlónapon érezni lehetett, a hendikepek alapján jócskán esélytelenebbnek tartott magyar csapat nem fogja olcsón adni a bőrét. Az egyes játékformákra a kapitányok vakon nevezték a játékosokat, így a Sun&Eye támogatásának köszönhetően egységesen kékben pompázó férfiak közül Hatvári Árpád kezdett az egyéni match playben az ellenfél egyik legjobbja, a pluszos hendikkeppel rendelkező Krajcovic ellen. A kiváló formában lévő, szenior korú magyar végig jól tartotta a lépést a nálánál évtizedekkel fiatalabb szlovák versenyzővel, de a győzelemre sajnos nem volt esélye.


Miközben a szlovákok első pontja érett, a Gürtler Miklós – Sánta Zoltán páros az esélytelenek nyugalmával a kezdő ütéstől nyomás alá helyezte ellenfelét. A váltott ütéseket hiba nélkül hozták a magyarok az egyre inkább feszültté váló favoritok ellen. A lendület a két debütáló válogatottunk játékában végig kitartott, a négy birdie-t is ütő párosunk megnyerte a foursome játékformát Vasilenko (HCP 2,1) – Hudák (HCP 2,2) kettős ellen.



A legerősebbnek vélt magyar Krämer András – Meznerics Gergely páros a várakozásoknak megfelelő magabiztossággal ragadta magához a kezdeményezést. A gyilkos váltott ütéses játékformában összeszokottan hozták a szakaszokat a kezdetben kicsit bizonytalankodó hazaiak ellen. Háromszor is megugrottak két előnyre, de a Jezik (HCP 3,2) – Sebesta (HCP 5,1) kettős valamennyiszer szívósan állta a sarat, így az utolsó két szakaszra döntetlen állással fordultak a csapatok. Eközben a best ball találkozók egyikén a vendéglátók, másikán a vendégek álltak jobban, így érett a meglepetés, hiszen a magyarok szinte végig 3:2 arányban vezettek. Sajnos azonban az utolsó két szakasz szerencsétlenül alakult, így a második foursome a szlovákoké lett, ezzel 2:1-es szlovák előnnyel vártuk az utolsó két flightot.



A Szalay Attila, Vajta Balázs kettős kiváló játéka ezen a napon és ezzel az ellenféllel szemben sajnos kevésnek bizonyult, szakaszt nyerni csak birdie eredménnyel lehetett. Északi szomszédaink legjobbjai, Tomko (HCP +0,4) és Matasovsky (HCP 1,8) az első 13 szakaszon 4 birdie-t ütögettek össze, így viszonylag korán le is zárták a kérdést. Ezzel eldőlt, hogy az idei Szlovákia – Magyarország Midamatőr meccset a vendéglátók nyerik.

Becsülettel küzdött és a találkozó első felében meggyőző fölényben is játszott a Briglovics Gábor – Kokol Ferenc kettős az utolsó best ball ütközetben, a hátsó kilencen azonban a Liptaj (HCP 3,3) és Galovic (HCP 1,7) páros két sikeres távoli gurítással behúzta a győzelmet. A végeredmény 4:1 Szlovákia javára, ez most csak nüanszokon múlott.



A hölgyek összecsapásán Sajner Zsuzsa kezdett egyéniben Kanásová ellen. A szlovák csapat legjobbja hatékonyan használta ki a pályaismeretből fakadó előnyét és imponáló fölénnyel nyert.


Az első best ball párosunk Luu Thi Thu Huong Hajni és Fiserné Koplányi Eszter kezébe került a csapat sorsa, mert a mögöttük játszó Movik Gabriella, Dr. Lex Annamária igen korán egyértelművé tette, ezen a napon Őket nem lehet legyőzni, hiszen a 12-es szakaszon már 4 előnnyel vezettek Sebestová, Kuniková páros ellen. Ennek megfelelően derekasan küzdöttek is hölgyeink, sajnos az utolsó szakaszokra fölénybe került a Mosková, Kokosová szlovák páros, akiknek végül sikerült élni a hazai pálya nyújtotta előnyökkel. Ezzel a hölgyek meccsét 2:1 arányban nyerte a szlovák csapat.


A hibátlan pályán, egy rövid felhőszakadást leszámítva kellemes időjárási körülmények között zajló meccsen a magyar csapatoktól a tisztes helytállásra tellett a kiváló sportemberekből álló szlovák csapat ellen a barátságos hangulatban zajló, sportszerű mérkőzésen. Jövőre, hazai pályán újra megpróbáljuk!


Véh Balázs csapatkapitány helyszíni videós beszámolója megtekinthető már YouTube csatornánkon.

117 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page