top of page

Újabb play-off az MGL-ben

Frissítve: 2022. júl. 12.


Movik Gabriella (92), magyar MidAm bajnok


A szlovákiai Bácsfán került megrendezésre a MidAm Golf Liga bajnoki sorozat 3. fordulója. A versenynek otthont adó Welten GC par-72-es pályája férfiak számára 5,825 méter, hölgyek számára 5,104 méter hosszú volt. A sík pályán klasszikus 4db par-5-ös és par-3-as, valamint 10db par-4-es szakasz található.


A gyakorlónapon még a büki pályánál is szelesebb idő fogadta a játékosokat, majd némileg enyhült a szélmozgás a verseny napjára, de így is előfordult olykor 2-3 ütős szél.


A forduló nagy izgalmait ezúttal a hölgyek szállították, pontosabban Movik Gabriella és Alzbeta Fulopova. A két hölgy együttállásban végzett az élen +20 ütéssel, így a szabályok szerint play-off során kellett dönteniük az 1. hely sorsáról. A Versenybizottság a 10-es szakaszra tűzte ki, 16:30-ra a rájátszást, amit a sorsolást követően Alzbeta kezdett meg. A rájátszás során Movik Gabriella 1 ütéssel bizonyult jobbnak, így megérdemelten nyerve meg a forduló női bruttó 1. helyét. A play-offról készített videófelvételt itt lehet megtekinteni. A bronz helyen Dr. Lex Annamária végzett 95 ütéssel.


Férfiaknál is hasonlóan izgalmasan alakult a verseny, ugyanakkor náluk elég volt 18 szakasz, hogy döntésre vigyék az 1. hely sorsát. A 29. életévét májusban betöltő Rendek Martin (74) az első kilenc szakaszon 3 birdie-vel már -1 ütésben állt, de a második kilencen becsúszott neki három bogey is. Meznerics Gergely mindeközben a 17-es lyuk végére már csak 2 ütésre faragta hátrányát Rendekkel szemben. Sőt! A 18-ason egy remekbe szabott birdie-t ütött, így rajta végképp nem múlt az első hely sorsa. Ugyanakkor Rendek a 379 méteres par-4-est magabiztosan par-ra hozta, így végül szlovák győzelemmel zárult a harmadik forduló. Meznerics mögött Rádonyi Kristóf érkezett be a harmadik helyen 77 ütéssel.


Martin Rendek (74), a szlovák válogatott tagja


Nettó férfi kategóriákban Gürtler, Stranak, Maťašovský illetve František, Spišiak, Bere volt a sorrend. A kategória különleges eredményét Szépfy Márton szállította, aki egy egészen fantasztikus, nettó 61-es ütéssel, azaz 47 stableford ponttal (díjazáson kívül) érte el a kategória legjobb nettó eredményt.


Gürtler Miklós (bruttó 83, nettó 72)


Hölgyeknél a dél-koreai Sikyung végzett az élen nettó 78 ütéssel. Őt követte Darabos Márta 80 és Fiserné Dr. Koplányi Eszter 82 nettó ütéssel.


Az MGL tabella élén változás nem történt, megőrizte vezető pozícióját Ralph Müller csapata, az Utolsókból lesznek az elsők, mivel a Golf IQ (Zilahy Csaba) csapatának nem sikerült ebben a fordulóban faragni a hátrányát, így továbbra is szűk, mindössze 4 pontos a különbség a két csapat között. A forduló győztese a Meznerics Gergely fémjezete Volt egy birdie-m viszont 1 helyezéssel feljebb lépett és 14 pontra közelítette meg az élen álló csapatot.


Volt egy birdie-m csapata: Meznerics Gergely, Movik Gabriella, Gürtler Miklós, Szulyovszky Gábor, és akik nincsenek a fotón: Huong Luu Thi Thu „Hajni” Nguyen Oanh Thi „Lili”


Az MGL egyéni női versenyében nagyon szoros az élmezőny. Az első helyen hármas holtverseny alakult ki Sajner Zsuzsa, Movik Gabriella és Fiserné Dr. Koplányi Eszter között 39-39 ponttal, míg a férfiak között Meznerics Gergely (90), Zilahy Csaba (85) és Hatvári Árpád (80) a jelenlegi sorrend.


A versenyről Szabó Péter barátunk által készített fotókat, és a play-off videót itt lehet megtekinteni.


Gratulálunk a forduló díjazottjainak. A negyedik fordulóra Balatonudvariban kerül sor augusztus 14-én, melyre itt lehet jelentkezni. A versenykiírása pedig itt érhető el.

58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page